28 Ιούνιος 2017, 21:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2017, 01:19

Στους δρόμους για 19η μέρα κάτοικοι του Μενιδίου (φωτο, βίντεο)

  • Στους δρόμους για 19η μέρα κάτοικοι του Μενιδίου (φωτο, βίντεο)
  • Στους δρόμους για 19η μέρα κάτοικοι του Μενιδίου (φωτο, βίντεο)
  • Στους δρόμους για 19η μέρα κάτοικοι του Μενιδίου (φωτο, βίντεο)

Πάνω από 1.000 κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, με μπροστάρηδες τους γονείς του μικρού Μάριου-Δημήτριου, του 11χρονου που έπεσε νεκρός, πριν από λίγο καιρό, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό σχολείο, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν πολιτιστικά σωματεία και φορείς της πόλης. Μεταξύ των σωματείων ήταν και η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο καπετάν Ευκλείδης».

Για 19η συνεχόμενη μέρα πολίτες του Δήμου Αχαρνών βρέθηκαν στους δρόμους, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους.

Κεντρικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή και να βρεθεί ο δολοφόνος του άτυχου μαθητή.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο στις 19:00 και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Έξω τα όπλα από το Μενίδι», «Βρείτε τώρα τον δολοφόνο», «Έξω η πρέζα απ' το Μενίδι», «Ανοίξτε τα γκέτο να παίξουν τα παιδιά και διώξτε τα όπλα και τα ναρκωτικά», κ.α. Η πορεία, από την κεντρική πλατεία, συνέχισε με κατεύθυνση την Μπόσδα, εκεί που έγιναν επεισόδια την προηγούμενη φορά.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, μιλώντας στους δημότες, έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.