28 Ιούνιος 2017, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2017, 08:28

Πρόβα ζέστης την Τετάρτη πριν από τον καύσωνα – Πού θα έχουμε 38άρια

  • Πρόβα ζέστης την Τετάρτη πριν από τον καύσωνα – Πού θα έχουμε 38άρια
    (Φωτ.: EPA / Kai Forsterling)

Την… ανηφόρα αρχίζει να παίρνει από σήμερα ο υδράργυρος σε μια πρόβα ζέστης λίγο πριν από τον μεγάλο καύσωνα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ, και παράλληλα δίνει πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και ανατολικά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που ίσως δώσουν σποραδικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί, και στο νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.