27 Ιούνιος 2017, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2017, 13:27

Δεδομένη η σύμπραξη με ιδιώτη για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

  • Θεσσαλονίκη: 17χρονη γέννησε και πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια
    (Φωτ. αρχείου: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σύμπραξη ιδιώτη για την αποκομιδή του τεράστιου όγκου σκουπιδιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι από χθες το μεσημέρι βγαίνουν στους δρόμους της πόλης 9-11 απορριμματοφόρα ανά βάρδια, ως ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι είναι αδύνατο να καθαρίσει η πόλη –έστω και σε ικανοποιητικό βαθμό – μέχρι την Παρασκευή, που ο καύσωνας θα είναι αφόρητος κι έτσι η σύμπραξη του ιδιώτη θεωρείται μονόδρομος.

Η επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συνεδριάζει στο δημαρχείο σήμερα το μεσημέρι.

Μια συνεδρίαση από την οποία πολύ δύσκολα θα λείψουν οι εντάσεις, αφού αναμένεται να παραβρεθούν και εργαζόμενοι συμβασιούχοι.

Παραμένουν οι μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών
Σε ό,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αλλά απέχει πολύ από το να θεωρείται έστω και υποφερτή. Κι αυτό διότι ο αριθμός των απορριμματοφόρων που βγήκαν στους δρόμους δεν επαρκεί για να γίνει η αποκομιδή περισσότερων σκουπιδιών από αυτών που παράγει καθημερινά η πόλη.

Μέχρι χθες το βράδυ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης υπήρχαν περίπου 1.500 τόνοι σκουπιδιών και από αυτούς συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής περίπου οι 400.

Στις κεντρικές αρτηρίες, όπως την Εγνατία και την Τσιμισκή, η εικόνα είναι εμφανώς καλύτερη. Ωστόσο και σε αυτές οι κάδοι ξαναγεμίζουν με γοργούς ρυθμούς. Στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρότερων δρόμων οι όγκοι σκουπιδιών παραμένουν πολύ μεγάλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Σήμερα η προσπάθεια της αποκομιδής αναμένεται να επικεντρωθεί στην Τούμπα, στη Χαριλάου, στην περιοχή της Βασιλίσσης Όλγας και σε μικρότερους δρόμους του κέντρου της πόλης.