26 Ιούνιος 2017, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2017, 16:37

Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

  • Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εντός της ημέρας και με ενισχυμένο αριθμητικά προσωπικό ασφαλείας θα αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων του Δήμου, μετά τη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Στόχος είναι να καθαρίσει άμεσα η Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε μετά τη συνάντησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος, το προσωπικό ασφαλείας θα αποτελείται από 9-10 απορριμματοφόρα ανά βάρδια. Σήμερα θα βγουν στους δρόμους δύο βάρδιες και από αύριο θα βγαίνουν τρεις την ημέρα.

Κανονικά ο διαγωνισμός για ιδιώτη
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το Γιάννη Μπουτάρη να παγώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού που έχει ήδη ξεκινήσει, για την επιλογή ιδιωτικής εταιρείας ώστε για τρεις μέρες να αναλάβει, έναντι αμοιβής, να καθαρίσει την πόλη από τα σκουπίδια.

«Ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά και θα περιμένω να δω την εικόνα που θα παρουσιάσει η πόλη. Αν η εικόνα είναι ικανοποιητική, ο διαγωνισμός θα παγώσει.

Αν όχι, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ολιγοήμερης συμφωνίας με τον ιδιώτη,» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. Στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να εμποδίσουν τα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους, σε περίπτωση που αναλάβει την καθαριότητα για λίγες μέρες ιδιώτης, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε «σε αυτήν την περίπτωση θα ζητήσω την επέμβαση της αστυνομίας.»