23 Ιούνιος 2017, 16:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2017, 16:48

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ συντάσσεται με επιστολή φοιτητών για τη διακίνηση ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο

  • ΑΠΘ: Συνεργασία με νευροχειρουργική κλινική της Μόσχας
    (Φωτ.: auth.gr)

Με την πρωτοβουλία των 417 προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να δημοσιοποιήσουν με επιστολή τους το πρόβλημα της μαζικής διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ιδρύματος, συντάσσεται με ψήφισμά της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου. Στο ψήφισμά της η Σύγκλητος παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Πολυτεχνική Σχολή από την εγκληματική δραστηριότητα ατόμων που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο και καλεί την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασής της για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως είναι διαρκής η πρόσκληση παρέμβασης της Αστυνομίας στους χώρους του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ολόκληρο το ψήφισμα της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

«Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της στις 22.6.2017, συζήτησε για πολλοστή φορά το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στους υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης και ειδικότερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής, με αφορμή την ανοικτή επιστολή περίπου 500 φοιτητών του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος συμμερίζεται την πρωτοβουλία των φοιτητών που αποφάσισαν να εκφράσουν δημόσια την αντίδρασή τους στο πρόβλημα αυτό που είναι γνωστό σε όλους. H δημόσια ανάδειξή του, και με την επιστολή αυτή, συμβάλλει θετικά στην κινητοποίηση όλων των αρμοδίων για την επίλυσή του, παρόλο που ορισμένα από τα αναφερόμενα στην επιστολή είναι υπερβολικά και δεν αφορούν, βέβαια, στο σύνολο των Σχολών του ΑΠΘ. Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται αποτελεσματικά στο Αριστοτέλειο, χάρη στις συνεχείς προσπάθειες όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αυτό πιστοποιείται διαρκώς από τις επαναλαμβανόμενες διακρίσεις των φοιτητών και των διδασκόντων μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

»Η Διοίκηση του ΑΠΘ έχει ενισχύσει τα μέτρα επιτήρησης των υπαίθριων χώρων από το προσωπικό φύλαξης και με τη συνδρομή των αρμόδιων αστυνομικών αρχών έχει επιτύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της πανεπιστημιούπολης. Είναι όμως γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό καθημερινό πρόβλημα στην Πολυτεχνική Σχολή από την εγκληματική δραστηριότητα ατόμων που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο. Με την αμέριστη υποστήριξη της Συγκλήτου, αλλά και του συνόλου των μελών του ΑΠΘ, η Διοίκηση του ιδρύματος θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε δυνατό τρόπο σε κάθε σημείο της πανεπιστημιούπολης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου εστιάζεται το πρόβλημα. Η Σύγκλητος καλεί την Ελληνική Πολιτεία να εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασής της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας, που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος εκφράζει δημόσια την υποστήριξή της στη θέση που επανειλημμένα έχει διακηρύξει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ότι για τα θέματα διακίνησης ναρκωτικών, παράλληλα με την πρόβλεψη του νόμου για αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας, υπάρχει διαρκής πρόσκληση παρέμβασης της αστυνομίας στους χώρους του ιδρύματος.»