23 Ιούνιος 2017, 00:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2017, 23:55

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-σοκ από τη δολοφονία του Φιλάντο Καστίλε από αστυνομικό

Η 4χρονη κόρη της συντρόφου του Φιλάντο Καστίλε, του 32χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού, ακούγεται να ικετεύει την μητέρα της να παραμείνει σιωπηρή και να συνεργαστεί με την αστυνομία, φωνάζοντάς της: «Δεν θέλω να σε πυροβολήσουν». Το νέο βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν τον πυροβολισμό και δείχνει τη Ρέινολντς να κάθεται με την 4χρονη κόρη της στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Η κόρη της ακούγεται να ζητά από την μητέρα της να μην βρίζει. «Μαμά, σε παρακαλώ σταμάτα να βρίζεις και να φωνάζεις... δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Η μητέρα της λέει: «Εντάξει, δώσε μου ένα φιλί. Το κινητό μου μόλις έκλεισε, αυτό είναι όλο». Η κόρη της απαντά: «Μπορώ εγώ να σε κρατήσω ασφαλή».

Αργότερα στο βίντεο η Ρέινολντς ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες, αλλά η κόρη της την ικετεύει να μην τις βγάλει. «Όχι, σε παρακαλώ μη, δεν θέλω να σε πυροβολήσουν», λέει το κορίτσι στο βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Minneapolis StarTribune.

Στις 7 Ιουλίου 2016 η φίλη του Καστίλε, Ντάιμοντ Ρέινολντς κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο τις τελευταίες στιγμές του συντρόφου της, ο οποίος είχε μόλις τραυματιστεί από τις σφαίρες του αστυνομικού Τζερόνιμο Γιάνεζ κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στην πόλη Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα. Η δολοφονία του Καστίλε πυροδότησε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάνεζ για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι άνοιξε πυρ επειδή φοβόταν ότι ο Καστίλε είχε όπλο.