22 Ιούνιος 2017, 22:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2017, 20:16

Μπαρζανί: Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δημοψήφισμα για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν

  • Μπαρζανί: Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δημοψήφισμα για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν
    (Φωτ.: internethaber.com)

Με βάση δημοσίευμα του Rûdaw, που είναι από τα πιο αξιόπιστα ΜΜΕ του ιρακινού Κουρδιστάν και θεωρείται ότι εκφράζει τις απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΚDΡ), του οποίου πρόεδρος είναι ο Μεσούτ Μπαρζανί, ο Κούρδος ηγέτης, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι France24 είπε ότι το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τις 25 Σεπτεμβρίου, με το ερώτημα της ανεξαρτησίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναβληθεί.

Μάλιστα ανέφερε ότι σε περίπτωση που κάποιος αποπειραθεί να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του, τότε θα ξεσπάσει πολύ αιματηρός πόλεμος.

Ο Μεσούτ Μπαρζανί, συνέχισε λέγοντας: «Ως κυβέρνηση του Κουρδιστάν έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων μέσω διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης. Κι αυτό επειδή εμείς θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βαγδάτη». Συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα ο Μπαρζανί είπε ότι οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαϋντάρ Αμπάντι συνεχίζονται, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα, όμως στο σημείο αυτό το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι κλειστό.