29 Οκτώβριος 2013, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:55

Στο εδώλιο ο δράκος της Πάρου. Τι λέει η μητέρα της Μυρτούς

  • Στο εδώλιο ο δράκος της Πάρου. Τι λέει η μητέρα της Μυρτούς

Στο εδώλιο ο δράκος της Πάρου. Τι λέει η μητέρα της Μυρτούς

Ξεκινάει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου η δική του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό και την απόπειρα δολοφονίας της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι του 2012 στην Παρο.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την προηγούμενη Τρίτη αλλά αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα των γονέων του κοριτσιού, οι οποίοι ήθελαν να είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης θα καθίσει ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Πρόκειται για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας του που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση ώστε να έχει επιεικέστερη αντιμετώπιση στις φυλακές.

Στη δίκη θα παραστούν και οι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από τη Βοστώνη, όπου βρίσκονται με την κόρη τους σε κέντρο αποκατάστασης.

Σε δηλώσεις της στο Μega, η μητέρα της Μυρτούς λέει ότι δεν ζητεί εκδίκηση και πως κοιτάζει μόνο το παιδί της:

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (τον Πακιστανό) γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της. Για μένα είναι πολύτιμη».

Για την κατάσταση της υγείας της κόρης της η κ. Κοτρώτσου σημειώνει ότι η βελτίωση όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης και μόνο όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση. «Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές», υπογραμμίζει.

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης του Πακιστανού για ανθρωποκτονία, καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού.

«Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πως κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ο,τι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, η μητέρα του κοριτσιού.

Πηγή: madata.gr