17 Ιούνιος 2017, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2017, 11:20

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Rocky» Τζον Άβιλντσεν

  • Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Rocky» Τζον Άβιλντσεν

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Τζον 'Αβιλντσεν, γνωστός κυρίως για τις ταινίες Rocky και Karate Kid, πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 81 χρόνων, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times. Ο σκηνοθέτης πέθανε την Παρασκευή από επιπλοκές λόγω καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται τον μεγαλύτερο γιο του σκηνοθέτη.

Το 1976, η ταινία «Rocky», που αναφέρεται στην ιστορία του πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα, τον οποίο υποδύθηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, κέρδισε τρία Όσκαρ, μεταξύ αυτών και της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Λόγω της παγκόσμιας επιτυχίας της ταινίας, ο Σταλόνε υποδύθηκε τον διάσημο πυγμάχο έξι φορές στον κινηματογράφο μεταξύ 1976 και 2006.

Ο 'Αβιλντσεν σκηνοθέτησε επίσης το 1984 το Karate Kid. Η ταινία αφηγείται πώς ένας έφηβος αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από την εσωτερική πειθαρχία και τον σεβασμό που διδάχτηκε από τα μαθήματα καράτε.

«Δεκαετίες ολόκληρες, οι ζωηρές περιγραφές του στην ενσάρκωση της νίκης, του θάρρους και του αισθήματος, κατέκτησαν τις καρδιές πολλών γενιών Αμερικανών», δήλωσε ο Πάρις Μπάρκλεϊ, πρόεδρος του αμερικανικού συνδικάτου σκηνοθετών.