15 Ιούνιος 2017, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2017, 17:05

Δεδομένη η συμφωνία για τη δόση στο Eurogroup

  • Δεδομένη η συμφωνία για τη δόση στο Eurogroup
    Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πιερ Μοσκοβισί (φωτ.: EPA / Juliem Warnard)

Tην πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασαν τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Το μήνυμα σήμερα πρέπει να είναι ναι, η δουλειά έχει γίνει, ναι, έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και κινούμαστε προς την εκταμίευση, αναζητούμε λύση για το χρέος και όλοι μαζί επιδιώκουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Τη συμφωνία προεξόφλησε και άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση του Euroworking Group. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν».

Η συνέχιση των συζητήσεων αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, την ακριβή διατύπωση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξεταστούν ξανά το 2018, όπως εξάλλου προέβλεπε η συμφωνία του Eurogroup τον Μάιο 2016.