13 Ιούνιος 2017, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2017, 16:40

Τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς κοντά σε σταθμό τρένων στο Μόναχο (βίντεο)

  • Τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς κοντά σε σταθμό τρένων στο Μόναχο (βίντεο)
    (Φωτ.: Andreas Prott / dpa via AP)

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός, τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε σταθμό τρένων κοντά στο Μόναχο, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης δεν είχε «πολιτικά ή θρησκευτικά» κίνητρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό του Ουντερφέρινγκ, βορείως του Μονάχου, στη διάρκεια ενός ελέγχου που διεξήγαγε η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς δήλωσε πως στη διάρκεια του ελέγχου ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε ένας συρμός.


(Φωτ.: onlinemagazine / Twitter)

Ακολούθησε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο της αστυνομικού, την οποία στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι.

Η αστυνομικίνα δίνει μάχη για τη ζωή της, τόνισε ο Μάρτινς στη γερμανική τηλεόραση.

Ακόμα δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης σοβαρά, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με τον ίδιο. Και ο δράστης είναι τραυματισμένος. «Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε μόνος για προσωπικούς λόγους, δεν υπήρχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας του Μονάχου.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter. Ωστόσο η κυκλοφορία των τραίνων διακόπηκε για ένα διάστημα, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε λίγα λεπτά μετά το συμβάν στον σταθμό.