28 Οκτώβριος 2013, 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:55

Δρακόντεια μέτρα και πολιτικές κόντρες στην στρατιωτική παρέλαση

  • Δρακόντεια μέτρα και πολιτικές κόντρες στην στρατιωτική παρέλαση

Στον «αέρα» τίναξαν την παρέλαση της Θεσσαλονίκης οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα, ότι θα μπορούσε και το ΠΑΣΟΚ να θεωρηθεί από κάποιον εγκληματική οργάνωση εξαιτίας της καταδίκης του κ. Τσοχατζόπουλου και τώρα... οι μισοί «καλεσμένοι» του δεν θα τιμήσουν την πρόσκληση του.

Πρώτος και καλύτερος θα… λάμψει δια της απουσίας του ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον περιφερειάρχη και καθόλου ικανοποιημένος από την διορθωτική του δήλωση.

Από την στιγμή που δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ο. Κωνσταντινόπουλου να μην παραστεί ο κ. Τζιτζικώστας στην παρέλαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε την «θέση» του στον στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην παρέλαση.

«Όχι» στον κ. Τζιτζικώστα είπε και το ΚΚΕ, που δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην εξέδρα των επισήμων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε ότι θα βρεθεί στην παρέλαση, αλλά με τον λαό. Από την εξέδρα θα λείπει και η ΔΗΜΑΡ, ενώ την «έκπληξη» θα κάνει μάλλον ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος παρά τις αρχικές του αντιδράσεις μάλλον θα παραστεί τελικά.  Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εν τω μεταξύ δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα για την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Πηγή: star.gr