11 Ιούνιος 2017, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2017, 12:03

Κατσούδιν με λάπαζα και πράσα

  • Κατσούδιν με λάπαζα και πράσα
    (Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» με την ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή έτοιμα να... διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια!

Κατσούδιν με λάπαζα και πράσα ετοίμασε αυτήν τη φορά για το pontos-news.gr, το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή σπάλα)
  • 1 κιλό λάπαθα (ή διάφορα χόρτα της αρεσκείας μας)
  • 2 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια, μέχρι να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σε νερό που βράζει ζεματάμε ελαφρώς τα χόρτα.
  3. Σε καθαρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια βάζουμε και τα χόρτα.
  4. Αφού βάλουμε και το αλεύρι αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού (ανάλογα με την προτίμησή μας), αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  6. Σιγοβράζουμε για 30’ και στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο.
  7. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας. 

Φωτογραφίες: Κώστας Κατσίγιαννης για το pontos-news.gr.