27 Οκτώβριος 2013, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:55

Πολιτική θύελλα ξέσπασε με τη δήλωση Τζιτζικώστα

  • Ο Τζιτζικώστας στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με τη δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα που την χαρακτηρίζει ως γκάφα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,και του ζητά διορθωτική δήλωση.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ο κ.Κεδίκογλου τονίζει ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Απ. Τζιτζικώστας: Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα έκανα το ίδιο

«Δεν θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον τ/σ Mega, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι δεν θεωρεί πως «απενοχοποιεί ένας περιφερειάρχης τη Χρυσή Αυγή με το να κληθεί εκ του νόμου βουλευτής σε μία παρέλαση».

Απέρριψε επίσης την άποψη ότι κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χ.Α. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης άνοιξης, λέγοντας: «Αλοίμονο αν κινείται ένας πολιτικός με τη λογική των επόμενων εκλογών».

Τέλος, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως είπε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση της Χ.Α. στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Νωρίτερα τo Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».

Πηγή: madata.gr

Παρακολουθείστε το βίντεο με τις δηλώσεις...