4 Ιούνιος 2017, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2017, 10:04

Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

  • Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης
  • Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης
  • Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπαθί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Σκηθήτικα κοσμήματα, σπάνιες αγιογραφίες, αρχαία αγάλματα, κεραμικά και νομίσματα, είναι ανάμεσα στα ανεκτίμητα και ιστορικά κειμήλια που θαύμασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, κατά την επίσκεψη του στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, που εκθέτει αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη με 10ετή δανεισμό.

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τον πίνακα της δολοφονίας του κορυφαίου Κυβερνήτη της Ελλαδας Ιωάννη Καποδίστρια και ακριβώς δίπλα το όπλο που χρησιμοποίησε ο φονιάς» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Στις προθήκες και το σπαθί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αγωνίστηκε για την ελευθερία της πατρίδας μας, για να τον κλείσουμε μετά στη φυλακή. Τί σχόλιο να κάνει κάποιος γι αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας...

»Μπράβο στο Μουσείο Μπενάκη που παραχώρησε μοναδικούς θησαυρούς για ένα χρονικό διάστημα ρεκόρ, μπράβο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελλήνων της Μελβούρνης, της οικογένειας του αείμνηστου επιχειρηματία Σπύρου Σταμούλη, που οργάνωσε αυτό το υπέροχο Μουσείο στο ιστορικό κτήριο του πρώτου Νομισματοκοπείου της Αυστραλίας».

  • Φωτογραφίες: terensquick.gr.