2 Ιούνιος 2017, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2017, 12:10

Άστατος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Αναλυτικό δελτίο

  • Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μπορεί ημερολογιακά να μπήκαμε στον Ιούνιο ωστόσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν θα θυμίζει και πολύ καλοκαίρι μιας και ο καιρός προβλέπεται άστατος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή οι μετεωρολόγοι περιμένουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.