23 Ιούνιος 2017, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2017, 10:29

Σολομός σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών

  • Σολομός σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών
    (Φωτ.: Text and Photography 2008 Murdoch Books)

Ένας πανεύκολος, υγιεινός και (πολύ) γρήγορος τρόπος για να απολαύσουμε ένα από τα νοστιμότερα ψάρια... Δοκιμάστε τον!

ΥΛΙΚΑ
  • 10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού των 200 γρ. το καθένα, χωρίς δέρμα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 8 φέτες λεμονιού, κομμένες στη μέση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μυρωδικών

  • 315 ml ζωμό ψαριού
  • 80 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μυρώνια, σχοινόπρασο, μαϊντανό, εστραγκόν κ.ά. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
  2. Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα. Τα βουτυρώνουμε και βάζουμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα.
  3. Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι.
  4. Ψήνουμε σε ταψί για 10-15΄ ή μέχρι το ψάρι να σφίξει.

Για τη σάλτσα μυρωδικών

  1. Βάζουμε το ζωμό, το κρασί και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 15-20΄, μέχρι το υγρό να μειωθεί σε όγκο και να πήξει.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2΄ και να «δέσει» η σάλτσα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Σερβίρουμε από ένα δεματάκι σολομό, με τη σάλτσα μυρωδικών σε ξεχωριστό μπολ.
  • Πηγή: gastronomos.gr.