1 Ιούνιος 2017, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2017, 21:25

Η Νέα Σμύρνη συναντά τη Σμύρνη κατά τη διάρκεια ξεναγήσεων σε σπουδαία τοπόσημα

  • Η Νέα Σμύρνη συναντά τη Σμύρνη κατά τη διάρκεια ξεναγήσεων σε σπουδαία τοπόσημα
    (Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Όλο τον Ιούνιο και για δύο ώρες κάθε Σάββατο χάρτες, σχέδια, φωτογραφίες και ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης γίνονται «οδηγοί» σε μια ξενάγηση που ενώνει τη Νέα Σμύρνη με την ιωνική γη. Με αφετηρία τη μόνιμη έκθεση του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης οι επισκέπτες βγαίνουν στο δρόμο και συναντούν την ιστορία.

Η πλατεία, τα μνημεία, τα σημαντικότερα κτήρια και οι θεσμοί αναδεικνύονται μέσα από μια σειρά επισκέψεων και περιπάτων.

Ανάμεσά τους τα Αρμένικα, η Εθνική Στέγη, η Αγία Φωτεινή, η Εστία, η Ευαγγελική Σχολή, η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, ο Φάρος, αλλά και ο Σπόρτινγκ, ο Πανιώνιος, το Ιωσηφόγλειο, ο Άγιος Σώστης.

«Οι επισκέψεις στην πόλη φέρνουν κοντά την ιστορία που αφηγείται το Μουσείο με τις ιστορίες που υπενθυμίζουν τα τοπόσημά της για την παράδοση της Σμύρνης, την ανέγερση της νέας πόλης και την εξέλιξη στο σύγχρονο πολεοδομικό συγκρότημα», εξηγεί ο διευθυντής του Ψηφιακού Μουσείου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Οι ξεναγήσεις, που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθούν στις 3, 10, 17 και 24 Ιουνίου, και ξεκινούν στις 9:30.

  • Περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, τηλέφωνα: 210 9310408, 213 2025922 και 213 2025924.