1 Ιούνιος 2017, 16:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2017, 16:12

Τσίπρας: Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι από τη Σύνοδο!

  • Τσίπρας: Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι από τη Σύνοδο!
    Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίπλα στον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Επικρατείας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Για γραβάτα τον ρώτησαν, για φέσι τους μίλησε. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό ο οποίος, έχοντας διάθεση για χιούμορ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το αν θα πάει ή θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου με γραβάτα, είπε ότι το θέμα είναι να μην φύγει με φέσι. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και το όψιμο, όπως το χαρακτήρισε, ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή», και επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει  ό,τι μπορεί  για λύση που θα ανοίξει ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων υποστήριξε ότι «είναι μία από τις πιο βαριές αμαρτίες του παλιού πολιτικού κατεστημένου», που στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. «Ψάχνουμε λύση», σημείωσε και πρόσθεσε πως το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δίκαια και αντικειμενικά, στη βάση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Τσίπρας: Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη διερεύνηση του ποιοι βρίσκονται για χρόνια στη δημόσια διοίκηση, ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επίσης έκανε λόγο για πραγματική διερεύνηση από ανεξάρτητο φορέα, είτε από το ίδιο το ΑΣΕΠ είτε από κάποιο ανεξάρτητο όργανο, με οριζόντια αντικειμενικά κριτήρια, και κατέληξε ότι για τους συμβασιούχους θα υπάρξει διεξοδικότατη διαβούλευση με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, «για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση».