1 Ιούνιος 2017, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2017, 13:24

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που ζήτησε να προβληθεί μετά θάνατον

Το 2007 ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς συμφωνεί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να του παραχωρήσει μια συνέντευξη-παρακαταθήκη για τα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 1960 και μετά. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν αρκετές φορές σε διάστημα έξι μηνών, και έτσι προέκυψε ένα υλικό 30 ωρών. Ο όρος που έθεσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ήταν να προβληθεί μετά το θάνατό του.

Χθες σε μια έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΪ προβλήθηκε ένα απόσπασμα διάρκειας πέντε περίπου λεπτών.

«Ποτέ δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος» έλεγε χαρακτηριστικά και τόνιζε ότι είχε την πολιτική άνεση διότι δεν υποσχέθηκε τίποτα στο λαό. Ακόμα απαντά για τον ΟΤΕ και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Ερωτηθείς για τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν είχαν ποτέ στενές επαφές, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι όποτε το απαιτούσε η περίσταση δεν δίστασε να επικοινωνήσει μαζί του για να υπάρξει συνεννόηση και λύση. Για τον τρόπο που ασκούσε διακυβέρνηση είπε ότι με το που έφτανε στο γραφείο του είχε ήδη μια εικόνα της κατάστασης σε όλη τη χώρα. «Σήκωνα το κόκκινο τηλέφωνο και μιλούσα με πολλούς υπουργούς λέγοντάς τους τι να κάνουν», ανέφερε.