30 Μάιος 2017, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2017, 18:09

Στη γενέθλια γη των Τρικάλων τα λείψανα του ήρωα της ΕΛΔΥΚ Αθανάσιου Καραγεώργου (βίντεο)

  • Στη γενέθλια γη των Τρικάλων τα λείψανα του ήρωα της ΕΛΔΥΚ Αθανάσιου Καραγεώργου (βίντεο)
    Ανάπαυση στη γενέθλια γη βρήκαν, έστω και μετά από 43 χρόνια, τα λείψανα του ήρωα της ΕΛΔΥΚ Αθανάσιου Καραγεώργου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Κεφαλόβρυσου, τα λείψανα του ηρωικά πεσόντα στην Κύπρο, έφεδρου ανθυπασπιστή (ΠΖ) της ΕΛΔΥΚ, Αθανάσιου Καραγεώργου, τα οποία επέστρεψαν στη γενέθλια γη, μετά από 43 χρόνια.

Σύσσωμο το χωριό, τα τέσσερα αδέλφια του που βρίσκονται στη ζωή, και οι υπόλοιποι συγγενείς του με δάκρυα στα μάτια, παρέστησαν στην τελετή υποδοχής των λειψάνων.

Στρατιωτικό άγημα, επίσημοι και πλήθος κόσμου, απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον ήρωα Αθανάσιο Καραγεώργο ενώ την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλόβρυσου.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν ομιλίες για τον τιμώμενο ήρωα από τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσίνα, τον Συμεών Εκιζόγλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών ΕΛΔΥΚ και τον Αθανάσιο Καραγεώργο, ανιψιό του πεσόντος εφέδρου.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με τη μεταφορά και τοποθέτηση των λειψάνων στο κοιμητήριο του χωριού, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


(Φωτ.: kalabakacity.gr)

Ο Αθανάσιος Καραγεώργος δήλωσε στο ΑΜΠΕ «πως σήμερα καλούμαστε εδώ να αποδώσουμε τις τιμές οι οποίες και αρμόζουν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση, και έδωσαν τη ζωή τους και έγιναν αδέλφια όλοι μαζί, χύνοντας μαζί το αίμα τους. Σήμερα καλούμαστε να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει με την επιστροφή μετά από 43 χρόνια στη γενέθλια γη», κατέληξε.