30 Μάιος 2017, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2017, 17:30

Στο σαλόνι του σπιτιού τους στάθμευαν πανάκριβα αυτοκίνητα ναρκέμποροι στα Λιόσια!

  • Στο σαλόνι του σπιτιού τους στάθμευαν πανάκριβα αυτοκίνητα ναρκέμποροι στα Λιόσια!
    Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η σπείρα (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Ένα καλοστημένο δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που απέφερε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ είχε στήσει μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από Ρομά και δρούσε… οικογενειακά στο πρότυπο της «Καμόρα». Έδρα τους ήταν τα Άνω Λιόσια· μάλιστα τα μέλη της οργάνωσης έμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες και είχαν ιδιαίτερες συνήθειες: χρησιμοποιούσαν τα σαλόνια τους ως πάρκινγκ ακριβών αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, για τη δράση των συγκεκριμένων ναρκέμπορων υπήρχαν περίπου 800 καταγγελίες από πολίτες.

«Η οργάνωση που εξαρθρώσαμε είχε κάμερες παντού και τσιλιαδόρους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πλησιάσουν αστυνομικοί στην περιοχή. Αλλά καταφέραμε να την εξαρθρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Κρύπτη στην οποία αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά (πηγή: ΕΛΑΣ)

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση προμήθευε καθημερινά περίπου 100-120 χρήστες. Τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα. Για την πώλησή τους «εκπαίδευαν» ανήλικα κορίτσια, και τα κέρδη ξεπλένονταν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Συνολικά συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και δώδεκα ενήλικοι από 20 έως 61 ετών. Αναζητούνται επτά ακόμα άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 20 χρήστες ναρκωτικών. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη και χασίς μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 20 φυσίγγια, 5.000 ευρώ σε μετρητά, τρία αυτοκίνητα και μία πλαστή σφραγίδα ιατρού.