30 Μάιος 2017, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2017, 15:53

Η οικογένεια ζητά να μην κηδευτεί δημοσία δαπάνη ο Κ. Μητσοτάκης

  • Η οικογένεια ζητά να μην κηδευτεί δημοσία δαπάνη ο Κ. Μητσοτάκης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η οικογένεια Μητσοτάκη ζητά η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη, όπως αποφάσισε χθες η κυβέρνηση.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στη Μητρόπολη Αθηνών, και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 07:00 έως τις 13.30 της ίδιας μέρας, ενώ η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.


Το σημείο όπου έχει ταφεί η Μαρίκα Μητσοτάκη

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών επίσης τηρείται τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων της χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του, την Τετάρτη.

Αντί στεφάνων –σύμφωνα και με επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη– η οικογένεια θα δέχεται δωρεές για δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.