30 Μάιος 2017, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2017, 16:36

Στο Περιστέρι τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Στο Περιστέρι τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
  • Στο Περιστέρι τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
  • Στο Περιστέρι τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Ένωση Ποντίων Περιστερίου το περασμένο Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση. Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας στο μνημείο της Πόντιας Μάνας που βρίσκεται επί της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη, και στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου.

Εκεί χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου Αθανάσιος Αθανασιάδης, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ Παναγιώτης Λεσγίδης ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον λαογράφο-μελετητή Γιώργο Χατζηελευθερίου, ενώ τα μέλη του Συλλόγου απήγγειλαν ποιήματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τον Ευξείνειο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Δημήτρη Καρασαββίδη και τον χορό σέρρα που παρουσίασαν οι πυρριχιστές της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου. Ταυτόχρονα στην πλατεία λειτουργούσε ενημερωτικό περίπτερο με τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας.

  • Φωτογραφίες: Άννα Καρασαββίδου.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ27
ΜΑΙΟΣ
2017
20:00
Σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Περιστερίου.