27 Μάιος 2017, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2017, 21:27

Πόσα παίρνουν Τραμπ, Μέρκελ, Μακρόν και Πούτιν

  • Πόσα παίρνουν Τραμπ, Μέρκελ, Μακρόν και Πούτιν
    Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ συζητούν με την Άνγκελα Μέρκελ (φωτ.: ΕΡΑ / Tiberio Barchielli)

Πολλά άρθρα γράφτηκαν στα διεθνή ΜΜΕ πριν αλλά και μετά τις αμερικανικές εκλογές σχετικά με το πόσα χρήματα κερδίζουν η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον ή ο Μπαράκ Ομπάμα από τις ομιλίες τους. Πόσα βγάζουν όμως οι εν ενεργεία ηγέτες των ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου; Το Business Insider δημοσίευσε σήμερα ένα παραστατικό γράφημα με τις ετήσιες απολαβές των 12 πιο ισχυρών ηγετών του πλανήτη.

Μακράν ο πιο… υψηλόμισθος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δείχνει η λίστα που δημοσίευσε το Business Insider (με στοιχεία του CNN), καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εισπράττει ως αποζημίωση 400.000 δολάρια. Βέβαια, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν θα εισπράττει τον προεδρικό μισθό αλλά αντίθετα, όπως είχαν υποστηρίξει συνεργάτες του, αυτά τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Στο σχετικό πίνακα ακολουθεί (με διαφορά) ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, με απολαβές 260.000 δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με 242.000 δολάρια. Έκτος, δύο θέσεις πάνω από τον Πούτιν, είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (198.700 δολάρια).