26 Μάιος 2017, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2017, 20:50

Μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής

  • Μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής
    Από αριστερά: Βασίλης Μεϊχανετσίδης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου,Παντελής Σαββίδης (φωτ.: Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος)

Την ανάγκη να συστρατευτούν τα προσφυγικά σωματεία, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να διεκδικήσουν από κοινού τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής, τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση «Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, για μια παμπροσφυγική στρατηγική».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, την Κυριακή 21 Μαΐου στο πλαίσιο του Money Show Θεσσαλονίκης.

Τον κύκλο ομιλιών άνοιξε ο γενικός γραμματέας της ΟΠΣΕ Δημήτρης Παντέλας, ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της Ομοσπονδίας και των πολλαπλών δραστηριοτήτων της, υπογραμμίζοντας την πρωταρχική θέση που έχει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ελληνισμού.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο δρ Βασίλης Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), ο νομικός, διεθνολόγος και λέκτορας του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, και ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Εκδηλωσεις