25 Μάιος 2017, 21:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2017, 22:02

Η ΕΛΑΣ ψάχνει τρομοδέματα σε πολιτικά γραφεία και ΕΛΤΑ

  • Η ΕΛΑΣ ψάχνει τρομοδέματα σε πολιτικά γραφεία και ΕΛΤΑ
    Αστυνομικοί μπροστά από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οδό Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συ-μέλα Παντζαρτζή)

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά την επίθεση κατά του πρωήν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, από το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες. Και αυτό δεδομένου ότι υπάρχει το προηγούμενο μαζικής αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων σε πολλά γραφεία και υπηρεσίες. 

Έτσι, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ αλλά και σε εταιρείες κούριερ ψάχνονται ένας προς ένας όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα τρομοδέματα.

Αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιο τρομοδέμα να έχει περάσει από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛΤΑ και εταιρειών κούριερ.

Αξίζει να τονισθεί ότι στις προηγούμενες επιθέσεις πριν από περίπου δυόμισι μήνες, που είχαν γίνει με αποστολή τρομοδεμάτων από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς σε Βερολίνο και Παρίσι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος. Τότε, εκτός από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φάκελος είχε αποσταλεί και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου τραυματίσθηκε ελαφρά μία υπάλληλος. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν στόχος
Σημειώνουμε ότι και στην προηγούμενη αποστολή τρομοδεμάτων των Πυρήνων της Φωτιάς, τον Μάρτιο, υπήρχε δέμα με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο, το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν επίσης και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.