25 Οκτώβριος 2013, 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:43

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ!

  • Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ!

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ!

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ Ατατούρκ έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο βιβλίο επισκεπτών στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της κοσμικής Τουρκικής Δημοκρατίας και ευχήθηκε οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του να γίνεται πραγματικότητα όσο περνά ο χρόνος.

 Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.

«Νιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του "Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη", όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕ για τα εγκαίνια του Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ

Έντονες αντιδράσεις των Ποντίων για την στάση της ΠΟΕ στο ζήτημα του Μουσείου Κεμάλ

Ο Κεμάλ πουλούσε τα οστά των Ελλήνων στην Ευρώπη!