25 Οκτώβριος 2013, 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:56

Ο καιρός του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου

  • Συνοριοφύλακες αφήνουν τα σύνορα για τις παρελάσεις

Ο καιρός του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες ενώ με καλό καιρό και ηλιοφάνεια θα γίνουν και οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα καθώς ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ν. Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αιθριο καιρό περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με ελάχιστες νεφώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Εύβοια. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Το Σάββατο, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ και αργότερα στο Αιγαίο θα στραφούν σε ισχυρούς εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αιθριο καιρό περιμένουμε και την Κυριακή. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πηγή: real.gr