22 Μάιος 2017, 07:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2017, 08:36

Συννεφιά και βροχές τη Δευτέρα

  • Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τις νεφώσεις και τις τοπικές βροχές στην Αττική, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, θα ακολουθήσει γρήγορη βελτίωση και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν από τις μεσημεριανές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ισχυρά τα φαινόμενα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Οι νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Στερεά, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο καιρός όμως θα βελτιωθεί σταδιακά.

Και στην υπόλοιπη χώρα όμως αναμένονται λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν τα κεντρικά ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.