21 Μάιος 2017, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2017, 16:02

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας (βίντεο)

  • Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας (βίντεο)

Με περίσσιο σεβασμό και ταπεινότητα, οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μπορεί η ηλικία τους να είναι μικρή και να μην μπορεί να χωρέσει ο νους τους τις βιαιότητες και τις θηριωδίες που υπέστησαν οι πρόγονοί τους, όμως αυτό δεν τους απέτρεψε από το να αποτίσουν φόρο τιμής στους Έλληνες του Πόντου.

Ανήμερα της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων δάσκαλοι και μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Γιαννούλης (φιλόλογος), ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν 70 μαθητές ποντιακής καταγωγής υπέδειξαν στον ειδικά διαμορφωμένο χάρτη, τον οποίο επιμελήθηκε ο καθηγητής Διονύσης Ματαράγκας, τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους.

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης από μαθητές του σχολείου, το οποίο είχε μορφωτικό χαρακτήρα. Στη λύρα ήταν ο Γιάννης Κοσμίδης και στο νταούλι ο Σταύρος Κακουλίδης.