24 Οκτώβριος 2013, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:56

Τον Μέγα Αλέξανδρο θέλουν να γνωρίσουν μαθητές από την Γερμανία!

  • Τον Μέγα Αλέξανδρο θέλουν να γνωρίσουν μαθητές από την Γερμανία!

Γερμανοί μαθητές έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη

Τη χώρα που γέννησε το πνεύμα του Αριστοτέλη και το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που φυλάσσει τα μυστικά των Τάφων της Βεργίνας θα γνωρίσουν 40 μαθητές από την Γερμανία που επισκέπτονται για μία εβδομάδα την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και το 1ο Γυμνάσιο Τούμπας. Οι μαθήτριες και μαθητές από τη Γερμανία θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών των παραπάνω σχολείων, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει την ξενάγηση των φιλοξενούμενων στην καθημερινότητα και την ιστορία της πόλης μας. Οι μαθητές της ένατης τάξης του σχολείου August-Ludwig – η οποία αντιστοιχεί στην Γ΄ Γυμνασίου – θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, και θα ενταχθούν και στο πρόγραμμα μαθημάτων και εκδηλώσεων των παραπάνω σχολείων.

Είναι η δεύτερη φορά που έφηβοι μαθητές ενός Γερμανικού σχολείου επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος που έχουν επιλέξει, καθώς πέρσι 17 μαθητές από τη Γερμανία είχαν επισκεφθεί τη Δράμα. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που, όπως αναφέρουν και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γερμανία επισκέπτονται την Ελλάδα με στόχο να κάνουν πράξη το σύνθημα «κοινοί στόχοι για μια κοινή Ευρώπη». Είναι προετοιμασμένοι για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρόν, στο παρελθόν και - γιατί όχι - στο μέλλον της μακεδονικής γης, καθώς επιθυμία τους είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, «να βιώσουν τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική καθημερινότητα». Παράλληλα, οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικούς τους μαθητές από άλλη χώρα, να αναπτύξουν φιλίες και να συνειδητοποιήσουν έμπρακτα ότι τα οράματά τους είναι κοινά. Θέλοντας να συσφίξουν τους μεταξύ τους δεσμούς, έχουν αναλάβει να γεμίσουν τις βαλίτσες των φιλοξενούμενων μαθητών με πληροφορίες, εικόνες και εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν με ουσιαστικό τρόπο την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Πηγή: thestival.gr