20 Μάιος 2017, 14:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2017, 13:29

«Μπλε Φάλαινα»: Πιθανό νέο κρούσμα στην Κρήτη

  • «Μπλε Φάλαινα»: Πιθανό νέο κρούσμα στην Κρήτη

Έντονη ανησυχία στους γονείς αλλά και προβληματισμό στις Αρχές προκαλούν οι πρόσφατες καταγγελίες για κρούσματα στη χώρα μας του διαδικτυακού φονικού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα». Σόκαρε την Παρασκευή η κοινοποίηση στο Facebook πατέρα στην Κρήτη που ανέφερε ότι μια συμμαθήτρια της κόρης του, ηλικίας μόλις 9 ετών, έχει παρόμοια σημάδια στα χέρια της με εκείνα που εμφανίζουν όσοι έφηβοι παίζουν την «Μπλε Φάλαινα».

Το προηγούμενο περιστατικό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη Θεσσαλονίκη με θύμα μια μαθήτρια γυμνασίου.

Την περιπέτειά της έκανε γνωστή μία καθηγήτριά της που διαπίστωσε στα χέρια και τα πόδια της κοπέλας χαραγμένα νούμερα και αριθμούς. Όταν τη ρώτησε τι της συνέβη, η 14χρονη μαθήτρια φέρεται να της εξομολογήθηκε ότι συμμετέχει μαζί με άλλα 15 παιδιά στο διαδικτυακό παιχνίδι με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα». Η καθηγήτρια ενημέρωσε συναδέλφους της, ειδοποιήθηκε αμέσως η μητέρα της μαθήτριας και το περιστατικό έφτασε και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στην Κατερίνη και αφορά μια 15χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χαρακιές στα πόδια της, τις οποίες, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της, προκάλεσε η ίδια η 15χρονη στον εαυτό της υπακούοντας στις οδηγίες του άγνωστου «επικεφαλής» του φονικού παιχνιδιού της «Μπλε Φάλαινας».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία- πρόκληση της «Μπλε Φάλαινας» ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλεφωνικά: 11188 ή στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D ή μέσω twitter : @ CyberAlertGR.