19 Μάιος 2017, 22:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2017, 22:20

Survivor Ελλάδα-Τουρκία: Ο Σάκης Τανιμανίδης απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε

  • Survivor Ελλάδα-Τουρκία: Ο Σάκης Τανιμανίδης απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε
    Με μια φωτογραφία από το ταξίδι του στην Παναγία Σουμελά, συνόδευσε ο Σάκης Τανιμανίδης το σχόλιό του στο facebook, με το οποίο απαντά στους επικριτές του

Ο παρουσιαστής του Survivor Σάκης Τανιμανίδης, απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε για την προβολή του επεισοδίου του τηλεπαιχνιδιού με τον αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκφράζοντας την αντίρρησή του για τη συγκεκριμένη επιλογή και σημειώνοντας ότι δεν είναι εκείνος υπεύθυνος για την προβολή των συγκεκριμένων επεισοδίων, τα οποία είχαν γυριστεί τέσσερις μέρες νωρίτερα.

Με μήνυμά του το οποίο ανήρτησε στο facebook o παρουσιαστής, υποστηρίζει ότι κατά την άποψή του το συγκεκριμένο επεισόδιο θα έπρεπε να παίξει σε άλλη ημερομηνία, αλλά ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει τις προβολές των επεισοδίων.

«Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός… θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.

»Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε τέσσερις μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας», έγραψε ο Σάκης Τανιμανίδης.

«Ο Σάκης Τανιμανίδης δεν γνώριζε ότι θα παιχτεί σήμερα»
Ο πατέρας του Σάκη, Στέφανος Τανιμανίδης, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και νυν γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ) μίλησε για το θέμα στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος στην προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου την 19η Μαΐου. Και χωρίς να απαλλάσσει το γιο του από την κριτική που δέχεται, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το επίμαχο επεισόδιο θα προβαλλόταν τη συγκεκριμένη μέρα.

«Ο Σάκης δεν γνώριζε ότι τα επεισόδια θα παίξουν τώρα, τα γύρισε πριν από 5 μέρες. Θα έπαιζαν την επόμενη εβδομάδα. Διαφωνώ με το κανάλι που παρουσίασε 19 Μαΐου αυτή την εκπομπή, ας το έκανε την άλλη εβδομάδα. Ο Σάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν το γνωρίζει», ανέφερε.

»Οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το Survivor.

»Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών, τα όσα έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Εφόσον η Τουρκία παραδεχτεί τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία. Το Survivor είναι ένα απλό παιχνίδι και δεν έχουν ευθύνη οι συμμετέχοντες όταν δεν γνωρίζουν τι γίνεται», πρόσθεσε.

Ο παραγωγός του Survivor και ο Κεμάλ
Πέρα όμως από την ημέρα προβολής του επεισοδίου με τον φιλικό αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η επιλογή του παραγωγού του τηλεπαιχνιδιού, του Acun Ilicali να ανεβάσει την ίδια μέρα μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ στο λογαριασμό του στο Insragram. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η επιλογή, λένε οι επικριτές του. Στο μήνυμά του ο Acun Ilicali, σημειώνει: «19 Μαΐου. Ας γιορτάσουμε την Ημέρα Ατατούρκ Νεολαίας και Άθλησης. Θυμάμαι πάντα τον μεγάλο μας ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αγάπη και σεβασμό».

Σημειώνουμε ότι το τουρκικό κράτος έχει καθιερώσει τη 19η Μαΐου ως ημέρα εορτασμού της απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, η οποία θεωρείται η αρχή του λεγόμενου «Πολέμου Ανεξαρτησίας» που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.