19 Μάιος 2017, 07:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2017, 20:42

Ο καιρός τη 19η Μαΐου: Από πότε προβλέπεται βελτίωση

  • Ο καιρός τη 19η Μαΐου: Από πότε προβλέπεται βελτίωση
    Φρούριο Φιρκά στα Χανιά (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)

Μετά το σύντομο φθινοπωρινό διάλειμμα το σκηνικό του καιρού γίνεται και πάλι ανοιξιάτικο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει στα νοτιοανατολικά αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, και γρήγορη βελτίωση. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.