18 Μάιος 2017, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2017, 12:36

Αποκλειστικό: Το μήνυμα του Παυλόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Παυλόπουλος: Η Τουρκία δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Το δικό του μήνυμα για τη 19η Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pontos-news.gr ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναφερθεί στον εφιάλτη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, και θα καλέσει όλους τους λαούς να μην ξεχνούν τα θύματα.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι το εξής:

«Το έθνος των Ελλήνων εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος –με βάση τις διατάξεις του νόμου 2193/1994– τιμά και φέτος την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

»Κατ’ αυτή την Ημέρα Μνήμης καλούμε όλους τους λαούς να μην ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας δοθέντος ότι μόνον έτσι η οικουμένη –συνακόλουθα δε η διεθνής κοινότητα– θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

»Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσα από τη βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σε εγρήγορση».