15 Μάιος 2017, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2017, 13:52

Πρωτοφανής κλοπή στον Άγιο Σάββα: Αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό 500.000 ευρώ!

  • Άλλα δύο ενδοσκόπια επεστράφησαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Καλά πληροφορημένοι φαίνεται ότι ήταν οι δράστες οι οποίοι τα ξημερώματα αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό από τον «Άγιο Σάββα», το αντικαρκινικό-ογκολογικό νοσοκομείο που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι από τον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου, και συγκεκριμένα από τη Γαστρεντερολογική Κλινική, έλειπαν επτά εξειδικευμένα γαστροσκόπια και κολονοσκόπια αξίας 500.000 ευρώ, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου.

«Θα μείνει κόσμος που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί», είπε δακρυσμένος στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Ξυνόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Δημήτρης Ξυνόπουλος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δράστες ήξεραν τι έκαναν (άνοιξαν πόρτες για τις οποίες χρειάζεται κωδικός), και πιθανολόγησε ότι δημιούργησαν και αντιπερισπασμό. «Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκομείου, σε κάποιον αγωγό», είπε χαρακτηριστικά.

Η κλοπή υπολογίζεται ότι έγινε μετά τις 4 τα ξημερώματα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι αρκετά μικρός και μπορεί να χωρέσει σε μια τσάντα χειρός. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Ξυνόπουλος, οι δράστες κινήθηκαν στοχευμένα αφαιρώντας εξοπλισμό από συγκεκριμένη εταιρεία. «Τα ενδοσκόπια μπορούν να βγουν εύκολα αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν», υπογράμμισε.

Ακόμα τόνισε ότι χρειάστηκαν 10 χρόνια προκειμένου, μέσω δωρεών, να αγοραστούν τα ενδοσκόπια. «Εξαφανίστηκαν μέσα σε μία ώρα. Να δούμε πόσο κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό», κατέληξε.