15 Μάιος 2017, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2017, 13:01

Επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, χάος και ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη

  • Επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, χάος και ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Το χειρόφρενο που τράβηξαν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έφερε χάος και ταλαιπωρία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι 2.300 εργαζόμενοι έκαναν πράξη το τελεσίγραφο που έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα και προχώρησαν σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και εξόφληση μέρους του δώρου του Πάσχα.

Συνολικά στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης οι διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον Χρήστο Σπίρτζη σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου. «Άλλο η συνάντηση με τον υπουργό και άλλο η κινητοποίησή μας», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι, από τη μεριά τους, βρίσκονται στα αμαξοστάσια από τις 4 τα ξημερώματα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα κινηθεί κανένα λεωφορείο.

Πάντως ο πρόεδρος του Οργανισμού, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επίσχεση εργασίας μιας και εκκρεμεί η συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη, ενώ υπάρχει και δέσμευση για την πληρωμή των εργαζομένων μέσω δανείου περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που συμφώνησε να λάβει ο ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα.