14 Μάιος 2017, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2017, 13:57

Πόντιοι... ένοπλοι «τρέλαναν» τα συστήματα ασφαλείας στο «Ελ. Βενιζέλος»

  • Πόντιοι... ένοπλοι «τρέλαναν» τα συστήματα ασφαλείας στο «Ελ. Βενιζέλος»
    (Φωτ.: Δημήτρης Παραστατίδης)

«Τρελάθηκαν» τα συστήματα ασφαλείας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν σήμερα τρεις... ένοπλοι εισήλθαν στο χώρο του αεροδρομίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς οι τρεις άνδρες κρατούσαν διάφορες αλυσίδες και μαχαίρια.

Φυσικά, δεν πρόκειται για... τρομοκράτες. Απλά ήταν οι ζιπκαλήδες του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» που μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου, Σοφία Σαββίδου, ταξίδεψαν για να παραλάβουν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης από τη Βενετία.

Οι αλυσίδες δεν θα μπορούσαν να είναι άλλο από τα κιοστέκια που φορούν στην ποντιακή φορεσιά, τα φυλαχτά και τα εγκόλπια αλλά και τις κάμες στα σελαχλίκια. Οι άνδρες, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους, μαζί με την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος» επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο το οποίο τους μετέφερε στην Ιταλία.


Η Αγία Βαρβάρα στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, που θα φιλοξενηθεί το σκήνωμα της Αγίας Ελένης (φωτ.: orthodoxia.info)

Αναμένεται να επιστρέψουν σε λίγες ώρες με το ιερό σκήνωμα, που θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 18:30, μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) και θα παρευρίσκονται –μεταξύ των χιλιάδων προσκυνητών που αναμένονται από ολόκληρη την Ελλάδα– ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης