12 Μάιος 2017, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2017, 20:21

Μητσοτάκης: Το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες

  • Μητσοτάκης: Το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής στο Συνέδριο του ΣΕΒ (φωτ.: nd.gr)

Υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ. Είπε χαρακτηριστικά ότι «το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες, αυτές οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και τόνισε ότι έχει επεξεργαστεί ήδη σχέδιο που περιλαμβάνει την καθιέρωση υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και την ενοποίηση των διάσπαρτων δομών. Τώρα, είπε, υπάρχει σύγχυση καθώς υπάρχει η γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται στον πρωθυπουργό, υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και υπάρχουν και αρμοδιότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, ο υφυπουργός θα υπάγεται στον πρωθυπουργό, θα έχει στην αρμοδιότητα του την γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και δεν θα είναι πολιτικός αλλά θα προέρχεται από την αγορά. Συμφώνησε δε και με τη πρόταση του κ. Φέσσα να καθιερωθεί Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής με τεχνοκρατικό και διαχρονικό χαρακτήρα.


(Φωτ.: nd.gr)

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο και οι σχέσεις του με τους πολίτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός που θα ακολουθεί τον πολίτη από την στιγμή που γεννιέται και σε όλη του την ζωή. «Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα, είπε, θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά θα δίνει την δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο».