13 Μάιος 2017, 00:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2017, 18:33

Νοτιάδες, ζέστη με 30άρια και αφρικανική σκόνη το Σάββατο

  • Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μια πρόβα καλοκαιριού μέσα στην άνοιξη θα κάνει ο καιρός το Σάββατο, με άνοδο της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει και τους 35 βαθμούς, και σκόνη από την Αφρική, ειδικά στα ανατολικά και νότια. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν κατά περιόδους, και ανέμους από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ στις Κυκλάδες αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.