9 Μάιος 2017, 20:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2017, 19:06

Η προτομή του εθνομάρτυρα Ν. Καπετανίδη δεσπόζει σε πλατεία του Αμαρουσίου (φωτο, βίντεο)

  • Η προτομή του εθνομάρτυρα Ν. Καπετανίδη δεσπόζει σε πλατεία του Αμαρουσίου (φωτο, βίντεο)

Συγκίνηση στον κόσμο προκάλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εθνομάρτυρα του Πόντου, δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη, που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Μαρούσι. Παρουσία ποντιακών σωματείων με τα λάβαρά τους, τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης.

Η προτομή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονύσου, Σκρα και Μπραχαμίου, φιλοτεχνήθηκε από τοn γλύπτη Γκάγκικ Αλτουμιάν και αποτελεί δωρεά της Γεωργίας Ασιατίδου.

Επιμνημόσυνη δέηση έκανε ο π. Λάμπρος από τον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε αναφορά στην προσωπικότητα του εθνομάρτυρα και στους αγώνες που έδωσε για τον ποντιακό ελληνισμό.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης, η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνά Σωτηριάδου και η ανιψιά της δωρήτριας της προτομής Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου.

Οι πυρριχιστές του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου παρουσίασαν το χορό σέρρα, ρίχνοντας την αυλαία της εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποντιακών σωματείων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

  • Φωτογραφίες: maroussi.gr.
Gallery
Εκδηλωσεις