7 Μάιος 2017, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2017, 10:21

Οι νέοι χτίζουν «Γεφύρια» για δεύτερη χρονιά στην Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας

  • Οι νέοι χτίζουν «Γεφύρια» για δεύτερη χρονιά στην Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Για δεύτερη χρονιά θα χτίσει τα δικά της γεφύρια η Νεολαία της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε μια προσπάθεια να μυηθούν οι νέοι στην αυθεντική ποντιακή παράδοση «Γι’ αυτό επιλέξαμε καλλιτέχνες από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά ακούσματα και με διαφορετικά βιώματα», αναφέρει στο pontos-news.gr ο Θανάσης Πανανάκης, ταμίας του συλλόγου και ταυτόχρονα μέλος της νεολαίας και του χορευτικού. 

Τα «Γεφύρια» θα γίνουν σήμερα στις 21:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης και όλα είναι έτοιμα για την ιδιαίτερη βραδιά.

Με ανυπομονησία, λέει ο Θανάσης Πανανάκης, περιμένουν τον κόσμο, και τονίζει ότι εδώ και μία εβδομάδα οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Ήδη έχουν εκδοθεί λαχνοί οι οποίοι προπωλούνται – θα κληρωθούν ένα τάμπλετ, ένα ποδήλατο, μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ, και μία καφετιέρα.

Περίπου 20 αγόρια και κορίτσια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα «Γεφύρια».


Από την περσινή αντίστοιχη εκδήλωση

Αν και τον πρώτο λόγο έχουν οι νέοι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης βρίσκεται πάντα δίπλα τους. «Χαιρόμαστε για το δυναμικό ξεκίνημα που είχαν τα παιδιά μας με τα πρώτα “Γεφύρια”», αναφέρει η γενική γραμματέας του Συλλόγου Χριστίνα Χαφουσίδου. Μιλά για μεθοδική δουλειά και μεράκι των νέων που χαροποιεί. «Μόνο αρωγοί θα μπορούσαμε να είμαστε σε δράσεις τους», συμπληρώνει και τονίζει ότι οι νέοι πρωτοστατούν, αφιερώνουν χρόνο στο σύλλογο. «Αισθανόμαστε ότι μέσα από τέτοιες δράσεις καλλιεργούμε όχι μόνο αυθεντικούς Πόντιους αλλά και σωστούς πολίτες», καταλήγει.

Στην ποντιακή βραδιά θα συμμετέχουν οι: Στάθης Πορφυρίδης και Στάθης Τσαϊρίδης στη λύρα και το τραγούδι, Γιάννης Φωτιάδης στη λύρα, Χριστόφορος Κοσμίδης στο αγγείο και γαβάλ’ και ο Κώστας Αθανασίου στο νταούλι.

Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις