22 Οκτώβριος 2013, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Ανοίγουν ξανά υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών. Πόσο κοστίζουν τα μωρά

  • Ιάπωνας ήθελε να αποκτήσει έως 1.000 παιδιά με παρένθετες μητέρες!

Ανοίγουν ξανά υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών.Πόσο κοστίζουν τα μωρά

Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα που προκάλεσε σοκ, ανοίγουν ξανά από την Αστυνομία οι υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών και αγοραπωλησίας βρεφών.

Στόχος, είναι να διαπιστωθεί, αν από το άνοιγμα των φακέλων οι δρόμοι κατηγορουμένων για παλαιότερες υποθέσεις, διασταυρώνονται με αυτούς των «γονιών» της Μαρίας.

Κι αυτό, γιατί οι δυο Αθίγγανοι «γονείς» της Μαρίας, υποστηρίζουν πως το κοριτσάκι προέρχεται από Βούλγαρους γονείς που το εγκατέλειψαν με τη θέληση τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πολλές οι παρόμοιες υποθέσεις την τελευταία δεκαετία:

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει πολλές παρόμοιες υποθέσεις.

Πώς λειτουργούν τα παράνομα κυκλώματα υιοθεσίας και αγοροπωλησίας βρεφών:

Το «κέντρο» τους είναι στη Βουλγαρία, όπου έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία με κατά παραγγελία εγκυμοσύνες αλλά και εισαγωγές εγκύων.

Πόσο «κοστίζουν» τα παιδιά:

Οι παραπάνω έγκυες, αφού γεννήσουν, δίνουν τα παιδιά τους έναντι ποσών από 15.000-30.000 ευρώ. Δεν τα παίρνουν όμως όλα τα χρήματα. Οι μητέρες παίρνουν από 3.000-5.000 ευρώ, και τα υπόλοιπα τα παίρνει το κύκλωμα, κατανέμοντας τα.

Κόμβος η Θεσσαλονίκη:

Η συμπρωτεύουσα, αποτελεί κόμβο για τις παράνομες υιοθεσίες και αγοραπωλησίες βρεφών, οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν διαπιστωθεί σε Λάρισα, Κατερίνη, στο Βόλο, αλλά και στην Κρήτη.

20 αγοροπωλησίες μέσα σε ένα χρόνο, από σπείρα Βούλγαρων:

Πρόσφατη, είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο.

Έξι Βούλγαροι μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους, κατηγορούνταν πως βρίσκονταν πίσω από 20 παράνομες υιοθεσίες.

Πως λειτουργούσαν; Αρχηγοί τους ήταν ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που κανόνιζε τα πάντα. Εντόπιζε τα ζευγάρια που ήταν πρόθυμα να πληρώσουν για ν΄αποκτήσουν παιδί, και μετά έβρισκαν τις έγκυες, στέλνοντας τες Ελλάδα για να το γεννήσουν.

Το κύκλωμα διέθετε μέχρι και «ερευνητική ομάδα» η οποία αναζητούσε στοιχεία για τους υποψήφιους γονείς, ψάχνοντας την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να «κλείσει» έτσι η τιμή του παιδιού προς πώληση!

Τα Νέα

Πηγή: madata.gr