5 Μάιος 2017, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2017, 19:25

Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Καπετανίδη στο Μαρούσι

  • Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Καπετανίδη στο Μαρούσι

«Νίκος Καπετανίδης, δημοσιογράφος Τραπεζούντας, 1889-1921» θα γράφει κάτω από την προτομή του μαχητή δημοσιογράφου της Τραπεζούντας, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν την Κυριακή 7 Μαΐου από τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πατούλη, όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», Δημήτρης Κοσμίδης.

Η προτομή θα τοποθετηθεί σε ένα πλάτωμα στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Μπραχαμίου (πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ), το οποίο θα ονομαστεί Πλατεία Νίκου Καπετανίδη.

Μια τυχαία γνωριμία του προέδρου του Συλλόγου με την Γεωργία Ασιατίδου (τη γυναίκα που προσέφερε δωρεάν την προτομή του Νίκου Καπετανίδη), όταν πήγαιναν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στη Θεσσαλονίκη, ήταν αφορμή να πάρει σάρκα και οστά το όραμα του Συλλόγου.


Στο κέντρο του χάρτη, το σημείο που θα τοποθετηθεί η προτομή

Ο Σύλλογος προσκαλεί τα ποντιακά σωματεία να παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια με ποντιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν Πόντιοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα παίξουν και θα τραγουδήσουν συμβολικά, ενώ θα παρουσιάσουν και το χορό σέρρα.

Την προτομή του δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γκάγκικ Αλτουμιάν.

Ο Δ. Κοσμίδης, όπως μας ενημέρωσε, έχει σκοπό κάθε χρόνο, στην επέτειο του απαγχονισμού του δημοσιογράφου στην Αμάσεια (21 Σεπτεμβρίου 1921), να πραγματοποιεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις