5 Μάιος 2017, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2017, 18:36

Ο Δημήτρης Πιπερίδης σχολιάζει την απόφαση για ξεχωριστή εκδήλωση για τη 19η Μαΐου

  • Ο Δημήτρης Πιπερίδης σχολιάζει την απόφαση για ξεχωριστή εκδήλωση για τη 19η Μαΐου
    (Φωτ.: Facebook / Dimitris Piperidis)

Την άποψη του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον οργανωμένο ποντιακό χώρο κατέθεσε με ανάρτησή του στο Facebook το μέλος της ΠΟΕ Δημήτρης Πιπερίδης, που τάχθηκε υπέρ της διοργάνωσης μίας εκδήλωσης μνήμης για τη 19η Μαΐου.

Το pontos-news.gr επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει την άδειά του για την περαιτέρω δημοσιοποίηση της θέσης του, προκειμένου περισσότεροι Πόντιοι να μπορούν να την διαβάσουν. Οι τυπογραφικές αλλαγές που θα παρατηρήσετε, συγκριτικά με τη φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο άρθρο, είναι του pontos-news.gr προκειμένου να είναι ευκολότερη η ανάγνωση.


Πατήστε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Πιπερίδη:

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, ομολογώ ότι με ξεπερνά κατά πολύ… Επί 6 ολόκληρες ώρες προσπαθούσαμε να πείσουμε τους συμπατριώτες μας στο ΔΣ της ΠΟΕ ότι, αν θέλαμε πραγματικά να αποδώσουμε στους νεκρούς μας την τιμή που τους αξίζει, αλλά και να προασπίσουμε τη σοβαρότητα του χώρου μας, έπρεπε να αποφύγουμε πάση θυσία τη διοργάνωση δύο χωριστών εκδηλώσεων μνήμης την ίδια ώρα και στον ίδιο περίπου χώρο.

Η απάντηση ήταν ότι ακόμη και η συνύπαρξη στην ίδια εκδήλωση με την ΠΟΠΣ θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία.

«Και τι μας εγγυάται ότι η ΠΟΠΣ δεν θα επιχειρήσει να ανεβάσει στην εξέδρα τον Τανιμανίδη;» μας ρώτησε κάποιος… «Ας λυθεί πρώτα το θέμα του Ιερού Ιδρύματος Σουμελά και μετά ευχαρίστως…» μας απάντησε κάποιος άλλος.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά, ανερυθρίαστα (έτσι λένε οι γραμματιζούμενοι αυτό που στο χωριό μου λέμε ξεδιάντροπα) ανακοινώνεται η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στον Πειραιά με ομιλητές τον κ. Γεώργιο Παρχαρίδη, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας Χρήστο Τοπαλίδη, τον ίδιο τον Στέφανο Τανιμανίδη (και μάλιστα όχι ως ιδιώτη αλλά υπό την επίσημη ιδιότητα του γραμματέα του ανύπαρκτου ΠΑΣΠΕ, το οποίο η ΠΟΕ δικαίως δεν αναγνωρίζει), τον αξιοσέβαστο μέγα χορηγό κ. Ευάγγελο Μαρινάκη (αυτόν που πριν μερικούς μήνες προειδοποιούσε εμάς τους φιλοξενούμενους στην Ελλάδα Ποντίους να προσέχουμε πως εκφραζόμαστε στη χώρα που μας φιλοξενεί), και σε ρόλο guest star τον έτερο αδάμαντα της αγίας οικογενείας, κ. Γεώργιο Τανιμανίδη (καθότι, ως γνωστόν, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά μπορεί να είναι θαυματουργή, άλλα έχει πολλούς αιώνες να ταξιδέψει από μόνη της και εκτός της ηγιασμένης αγκάλης του προέδρου του Ιερού Ιδρύματος).

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ο καθένας μας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Προσωπικά δεν επικρίνω κανέναν. Άλλωστε θεωρώ ότι το πώς διαχειρίζεται καθένας την υστεροφημία του είναι καθαρά προσωπικό του ζήτημα. Αρκεί βεβαίως να μην εκθέτει –και μάλιστα στα όρια της γελοιοποίησης– φίλους, συνεργάτες, οπαδούς και κυρίως οργανωμένες συλλογικότητες των οποίων το κύρος πρώτος απ’ όλους έχει την ιστορική ευθύνη να προασπίζει. Κρίμα...