5 Μάιος 2017, 10:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2017, 10:57

Ένας μεζές για κάθε περίσταση: Πακετάκια φέτας με μέλι

  • Ένας μεζές για κάθε περίσταση: Πακετάκια φέτας με μέλι

Το τραγανό φύλλο κρούστας διπλώνεται γύρω από τη φέτα και δημιουργεί μια λιχουδιά αμφιβόλου... χαρακτήρος. Είναι ένα νόστιμο ορεκτικό; Ένα μεζεδάκι για το κρασί και την παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι – ιδίως αν διπλωθεί η φέτα με λίγο μπούκοβο και ένα φυλλαράκι βασιλικού; Πάντως ευχαρίστως τρώγεται και σαν επιδόρπιο, μετά το φαγητό, με μια πιο ήπια φέτα και με λίγο μέλι, ή στολισμένο με ανθάκια λεβάντας.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • φέτα (σε τετράγωνο κομμάτι, για ευκολία)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας, το απλώνουμε σε μια επιφάνεια και το κόβουμε κατά μήκος με ψαλίδι ή μαχαίρι σε δύο μακρόστενες λουρίδες.
  2. Κόβουμε τη φέτα σε φέτες, περίπου 2 εκ. (κάθε συσκευασία φέτας βγάζει περίπου δέκα φέτες).
  3. Τοποθετούμε το φύλλο με τη στενή πλευρά του προς εμάς. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε ένα μακρόστενο κομμάτι φέτας κάθετα, στο κέντρο του. Διπλώνουμε μία φορά το φύλλο και κλείνουμε τα πλαϊνά «αυτάκια» του φύλλου έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φακελάκι. Συνεχίζουμε το δίπλωμα προς τη κορυφή της κάθε λουρίδας.
  4. Αν θέλουμε πικάντικα τα πακετάκια μας τότε πασπαλίζουμε τη φέτα, πριν διπλώσουμε, με λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς και ένα φυλλαράκι βασιλικού.
  5. Τοποθετούμε κάθε φακελάκι σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι (που έχει μιά ελαφριά ουζένια γεύση).
  6. Ψήνουμε στους 180°C για 15­-20΄ στον αέρα, μέχρι τα πακετάκια μας να ροδίσουν.
  7. Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε το μέλι και διακοσμούμε με ανθάκια λεβάντας ­αν το προορίζουμε για επιδόρπιο. Σερβίρουμε αμέσως!
  • Πηγή: twominutesangie.com