4 Μάιος 2017, 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2017, 13:24

Παραιτείται από τα καθήκοντά του ο πρίγκιπας Φίλιππος

  • Παραιτείται από τα καθήκοντά του ο πρίγκιπας Φίλιππος
    Ο Δούκας του Εδιμβούργου πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ κατά την παρέλαση για τα 90α γενέθλια της, το 2016, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Τις βασιλικές υποχρεώσεις του θα πάψει να ασκεί από το φθινόπωρο ο πρίγκιπας Φίλιππος σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη προσωπικού, γεγονός που πυροδότησε τη φήμη περί θανάτου του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, όπως είναι ο έτερος τίτλος ευγενείας του πρίγκιπα, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του στις 10 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

»Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

»Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

»Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

»Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.»