3 Μάιος 2017, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2017, 16:55

Καμπάνια ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

  • Καμπάνια ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές, αφού προλαμβάνει ασθένειες αλλά και επιδημίες, επιχειρεί να περάσει στους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Και αυτό διότι, όπως υποστήριξε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται στη χώρα μας μια αντιεμβολιαστική τακτική, «η οποία κάνει κακό σε γονείς και παιδιά. Αν εμβολιαζόμασταν όλοι θα προλαμβάναμε πράγματα που είναι τραγικά». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τους περίπου 150 θανάτους που σημειώθηκαν πέρσι στην Ελλάδα από τη γρίπη.

Θανάσης Εξαδάκτυλος: Αν ήταν καθολική η συμμετοχή στον αντιγριπικό εμβολιασμό οι άνθρωποι δεν θα πέθαιναν, ή θα πέθαιναν πολύ λιγότεροι.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σημείωσε ακόμα ότι σήμερα στην Ελλάδα εμβολιάζονται κυρίως οι μορφωμένοι και εκείνοι που έχουν οικονομική άνεση. Από την πλευρά του ο γιατρός Νίκος Καρανταγλής σημείωσε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να θωρακίσει τους Έλληνες, ιδίως σε μια περίοδο που παρατηρούνται διάφορες επιδημίες σε γειτονικές χώρες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιδημία ιλαράς που υπάρχει σήμερα στη Ρουμανία», υπογράμμισε.

Εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους
Από την Πρωτομαγιά έχει ξεκινήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Έχει τίτλο «εμβολιάΖΩ» και θα διαρκέσει ένα 15νθήμερο.

Κορυφαίο γεγονός της καμπάνιας είναι η εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Από τις 10:00 έως τις 17:00 θα βρίσκονται στην πλατεία γιατροί οι οποίοι θα ενημερώνουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Θα εμβολιαστούν και οι ίδιοι συμβολικά με το εμβόλιο εναντίον της ηπατίτιδας, ενώ  όσοι γονείς το επιθυμούν θα μπορούν εμβολιαστούν τα παιδιά τους κατά του τετάνου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.