21 Οκτώβριος 2013, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Λεμόνι: 7 σημαντικοί λόγοι για να το εντάξεις στην διατροφή σου!

  • Λεμόνι: 7 σημαντικοί λόγοι για να το εντάξεις στην διατροφή σου!

Λεμόνι: Ο απόλυτος σύμμαχος για την υγεία!

Πολλοί διατροφολόγοι έχουν καταγράψει κατά καιρούς τα σημαντικά οφέλη του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ευεργετικές ιδιότητες από αυτό το θαυματουργό προϊόν που βρίσκεται σε κάθε σπίτι είναι πολλές και σου τις παραθέτουμε παρακάτω για να σε πείσουμε ότι πρέπει να εντάξεις το λεμόνι στην υγιεινή διατροφή σου.

Τα οφέλη του λεμονιού στον οργανισμό μας

Θεραπευτικές ιδιότητες: Το λεμόνι προτείνεται από τους ειδικούς τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία λοιμόξεων του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, βοηθάει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσιοποιητικού συστήματος και ειδικότερα στην αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων. Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και κάλιο, μπορεί κανείς να πει ότι είναι ένα φυσικό φάρμακο για την καταπολέμηση των κρυωμάτων, της γρίπης, του πονόλαιμου αλλά και του ελέγχου της ανάπτυξης βακτηρίων.

Καταπολέμηση της δυσπεψίας: Το λεμόνι μπορεί επίσης να σε ανακουφίσει από τις καούρες και τη δυσφορία έπειτα από ένα βαρύ γεύμα. Ο οργανισμός μας εκκρίνει γαστρικά υγρά, ακόμα και υδροχλωρικό οξύ, προκειμένου να χωνέψει τις τροφές. Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι βοηθάει στον περιορισμό των επικίνδυνων εκκρίσεων με αποτέλεσμα την ομαλή πέψη των τροφών.

Δείτε και τα υπόλοιπα οφέλη του λεμονιου στον οργανισμό μας εδώ